Σχετικά με εμάς

Η φιλοσοφία του εστιατορίου Χρυσόστομος είναι η παρασκευή γνήσιων Κρητικών γεύσεων μαγειρεμένες στο ξυλόφουρνο που φτιάχνονται με όρεξη, μεράκι και αυθεντικά ποιοτικά κρητικά υλικά κυρίως παρμένα από την γη των Σφακίων. Μαζί με την φιλική εξυπηρέτηση, την διακόσμηση με παραδοσιακά εργαλεία και αντικείμενα της καθημερινότητας του Κρητικού των παλαιότερων εποχών, θα νιώσετε την γνήσια φιλοξενία και τη ζεστασιά ενός Κρητικού σπιτικού.

Σκοπός μας είναι να γευθείτε την παραδοσιακή Κρητική κουζίνα και κυρίως την Σφακιανή και για να το πετύχουμε αυτό επιλέγουμε πολύ προσεχτικά τα υλικά και τις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσουμε. Αρνιά και κατσίκια απ τα Σφακιά, αγνά τυροκομικά, έξτρα παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο, είναι μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιούμε.

Σας προσφέρουμε προζυμένιο ψωμί ψημένο στον ξυλόφουρνο το οποίο μπορείτε να το συνδυάσετε με λίγο ελαιόλαδο (από Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουαρίου θα βρείτε & το φημισμένο αγουρόλαδο) και χοντρό θαλασσινό αλάτι. Στον ξυλόφουρνο επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε αρνί οφτό, προβατίνα στη λαδόκολλα, αρνί με πατάτες, γεμιστά, μπουρέκι, γίγαντες με σύγγλινα. Πολύ νόστιμα μαγειρευτά όπως κατσίκι τσιγαριαστό (με ή χωρίς στάκα), μανιτάρια με σταμναγκάθι, αρνάκι με σταμναγκάθι φρικασέ, μοσχαράκι στιφάδο, κόκκορα κοκκινιστό, κουνελάκι κρασάτο καθώς και φαγητά της ώρας.

Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με ένα λευκό ή κόκκινο κρασί από την κάβα μας. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από οίνους Ελλήνων παραγωγών.

Έχουμε βραβευτεί 10 φορές με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, το 2009, 2010, 2014, 2015, 2017 από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων και το 2018, 2019, 2020, 2021 και 2022 από τον ανεξάρτητο πλέον θεσμό “Βραβεία Ελληνικής Κουζινας”.

Η φιλοσοφία του εστιατορίου Χρυσόστομος είναι η παρασκευή γνήσιων Κρητικών γεύσεων μαγειρεμένες στο ξυλόφουρνο που φτιάχνονται με όρεξη, μεράκι και αυθεντικά ποιοτικά κρητικά υλικά κυρίως παρμένα από την γη των Σφακίων. Μαζί με την φιλική εξυπηρέτηση, την διακόσμηση με παραδοσιακά εργαλεία και αντικείμενα της καθημερινότητας του Κρητικού των παλαιότερων εποχών, θα νιώσετε την γνήσια φιλοξενία και τη ζεστασιά ενός Κρητικού σπιτικού.

Σκοπός μας είναι να γευθείτε την παραδοσιακή Κρητική κουζίνα και κυρίως την Σφακιανή και για να το πετύχουμε αυτό επιλέγουμε πολύ προσεχτικά τα υλικά και τις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσουμε. Αρνιά και κατσίκια απ τα Σφακιά, αγνά τυροκομικά, έξτρα παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο, είναι μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιούμε.

Σας προσφέρουμε προζυμένιο ψωμί ψημένο στον ξυλόφουρνο το οποίο μπορείτε να το συνδυάσετε με λίγο ελαιόλαδο (από Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουαρίου θα βρείτε & το φημισμένο αγουρόλαδο) και χοντρό θαλασσινό αλάτι. Στον ξυλόφουρνο επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε αρνί οφτό, προβατίνα στη λαδόκολλα, αρνί με πατάτες, γεμιστά, μπουρέκι, γίγαντες με σύγγλινα. Πολύ νόστιμα μαγειρευτά όπως κατσίκι τσιγαριαστό (με ή χωρίς στάκα), μανιτάρια με σταμναγκάθι, αρνάκι με σταμναγκάθι φρικασέ, μοσχαράκι στιφάδο, κόκκορα κοκκινιστό, κουνελάκι κρασάτο καθώς και φαγητά της ώρας.

Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με ένα λευκό ή κόκκινο κρασί από την κάβα μας. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από οίνους Ελλήνων παραγωγών.

Έχουμε βραβευτεί 9 φορές με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, το 2009, 2010, 2014, 2015, 2017 από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων και το 2018, 2019, 2020 και 2021 από τον ανεξάρτητο πλέον θεσμό “Βραβεία Ελληνικής Κουζινας”.