woodoven logo christostomos ξυλόφουρνος

Κατάλογος Κρασιών

ΒΙΔΙΑΝΟ ΙΔΑΙΑ ΓΗ

Κρυστάλλινο κιτρινοπράσινο χρώμα και το λεπτό αρωματικό χαρακτήρα φρούτων με κυρίαρχο το αχλάδι, μπανάνα και πεπόνι. Έχει ιδιαίτερη οξύτητα, γεμάτο στόμα και εντυπωσιακή αρωματική επίγευση.

18,00

CHARDONNAY ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

Ένα κομψό βαρελάτο Chardonnay που κυριαρχεί στην κατηγορία του. Ο όμορφος φρουτώδης αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας αναδεικνύεται μέσα από την παραμονή στο βαρέλι, αποκτώντας πικάντικες και πολύπλοκες πτυχές που συναρπάζουν στο τραπέζι.

28,00

OCEAN ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΠΓΕ Κρήτη (Θραψαθήρι) Διακρίνεται για το κιτρινοπράσινο κρυστάλλινο χρώμα τον φρέσκο πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα φρούτων με κυρίαρχο το μήλο και το αχλάδι ,και την εξαιρετική γευστική ισορροπία με μακρά

19,00

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΝΑΣΙΑΚΟΣ

(Μοσχοφίλερο) Χαρακτηρίζεται από όμορφα αρώματα τριαντάφυλλου σε μύτη και στόμα, σωστή οξύτητα και πολύ καλή διάρκεια.

15,00

SAUVIGNON ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ (ΒΙΟ)

ΠΓΕ Κραννώνυ Λαμπερό υποκίτρινο χρώμα με αρώματα σπαραγγιού, πιπεριάς και νότες ώριμων φρούτων (πεπόνι, ροδάκινο, ανανάς). Πλούσιο στη γεύση, δροσερή οξύτητα και επίμονη φρουτώδη επίγευση.

20,00

ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ

ΠΑΓΓΑΙΟ ΟΡΟΣ (Ασύρτικο 40%, Sauvignon Blanc 60%) Απαλό πρασινοκίτρινο χρώμα με έντονα φρουτώδη αρώματα που θυμίζουν εξωτικά φρούτα, ροδάκινο και εσπεριδοειδή. Η γεύση του πλούσια, δροσιστική με εξαιρετική ισορροπία, ευχάριτη οξύτητα και μεγάλη αρωματική επίγευση.

28,00

ΜΑΛΒΑΖΙΑ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗΣ

Φωτεινό πρασινοκίτρινο χρώμα με πλούσια αρώματα γιασεμιού, μήλου και ροδάκινου να συνδυάζονται με ώριμο αχλάδι, γλυκολέμονο και γρασίδι.Έντονο στο στόμα, με μέτριο σώμα και τονισμένη οξύτητα που χαρίζει νεύρο.

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και κίτρο. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού, που δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα.

ΑΣΣΥΡΤΙΚΟ ΠΑΤΕΡΙΑΝΑΚΗΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ: 100% Ασύρτικο ΟΨΗ: Πρασινοκίτρινο με πράσινες ανταύγιες ΜΥΤΗ: Έντονα πρωτογενή αρώματα φρούτων ΣΤΟΜΑ: Έντονη οξύτητα,σώμα με όγκο και μια χαρακτηριστική μεταλλικότητα ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ: Είναι φιλικό με το φαγητό και συνδυάζεται υπέροχα με ψητό ψάρι και θαλασσινά

ΝΑΟΥΣΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Π.Ο.Π. ΝΑΟΥΣΑ (100% Ξινόμαυρο) Βαθυκόκκινο με έντονη προσωπικότητα. Αναδύει πλούσιο μπουκέτο ώριμων κόκκινων φρούτων που συνυπάρχουν με την λιαστή ντομάτα και με τα αρώματα της παλαίωσης, κανέλας και ξύλου.'Εχει πλούσιο σώμα, καλή ισορροπία<και δομή, με μαλακές τανίνες στο τελείωμά του.

18,00

3 ΚΛΙΜΑΤΑ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗΣ

(20% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 6oSangiovese) Βαθυκόκκινο χρώμα με μωβ πινελιές, πλούσια αρώματα μπαχαρικών, σοκολάτας και ώριμων άγριων φρούτων και γεμάτο στόμα με μακριά επίγευση είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο κρασί.

19,00

ΙΔΑΙΑ ΓΗ ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ ΜΑΝΔΗΛΑΡΙ

Από ημιορεινούς ξηρικούς αμπελώνες μικρής στρεμματικής απόδοσης της περιφέρειας Βενεράτου. Κρασί με λαμπερό ρουμπινί χρώμα, γεμάτο σώμα, σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα με μνήμες από βατόμουρα, δαμάσκηνα και ξηρούς καρπούς.

20,00

ΝΟΣΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

(Syrah 40%, Mourvedre 40%, Grenache Rouge 20%) Διαυγές, βαθύ ρουμπινί χρώμα. Αρώματα από φράουλα, μαύρο κεράσι, μούρο, λίγες νότες καπνού και μπαχαρικών. Ξηρό με γεμάτο σώμα, μέτριες αλλά βελούδινες τανίνες.

25,00

ΚΑΒΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

(100% Cabernet Sauvignon) Παλαιώνει σε δρύινο βαρέλι για δύο χρόνια και ένα χρόνο στη φιάλη. Χαρακτηρίζεται από αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων και μαλακή ισορροπημένη γεύση.

24,00

MERLOT ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗΣ

Ένα κρασί που μετά από 18 μήνες παλαίωση σε δρύινο γαλλικό βαρέλι, αναπτύσσει αρώματα φρούτων του δάσους, βανίλιας και σοκολάτας. Γεμάτο στο στόμα με 'γλυκές' τανίνες

26,00

ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Έντονο κόκκινο χρώμα με λαμπερές ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, πικρής σοκολάτας, καπνού και ορυκτότητας. Στόμα δυνατό με ισχυρές τανίνες και μακριά επίγευση.

70,00

ΜΑΝΤΗΛΑΡΙ ΛΥΡΑΡΑΚΗΣ

Π.Γ.Ε. Κρήτη (Μαντηλάρι 100%) Κρασί με βαθυκόκκινο χρώμα και εξαιρετική δομή. Ο γήινος και σαρκώδης χαρακτήρας των πλούσιων Τανινών του συμπληρώνεται από την έντονη γεύση μαρμέλαδας δαμάσκηνου και βατόμουρου.

31,00

ΝΟΣΤΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

ΒΑΤΟΛΑΚΟΣ ΧΑΝΙΩΝ (Syrah, Mouvedre, Gnenache Rouge, Roussanne) Πολύ βαθύ ρουμπινί χρώμα, αρώματα μαύρου ώριμου φρούτου, νότες δέρματος και τη διακριτική παρουσία βαρελιού. Γεμάτο σώμα με ώριμες τανίνες ισορροπούν με το πλούσιο αλκοόλ και μία μέτρια προς υψηλή οξύτητα.

32,50

ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ GENTELLINI

Η Κεφαλονιά στο ποτήρι σας! Ένα κρασί από την τοπική ποικιλία, την ξηρή Κεφαλονίτικη Μαυραδάφνη. Σκουρόχρωμο, σχεδόν μαύρο κρασί με έντονα, πολυεπίπεδα αρώματα κόκκινων φρούτων με νότες γλυκόριζας και άγριας μέντας. Πλούσιο, πολύπλοκο και εντυπωσιακό στο στόμα με μαλακές, στρογγυλεμένες τανίνες και εξαιρετικά μακρυά και ευχάριστη επίγευση.

30,00

ΠΑΛΑΙΑ ΚΛΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Ο.Π.Α.Π. Νεμέα (Αγιωργίτικο 100%) Χαρακτηρίζεται από συμπυκνωμένα και πυκνά αρώματα κόκκινων φρούτων ενισχυμένων από αρώματα μπαχαρικών. Στο στόμα ξεκινάει με γλύκα και σύντομα κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι έντονες ακόμα τανίνες του.

31,00

CABERNET – MERLOT ΛΥΡΑΡΑΚΗΣ

Π.Γ.Ε. Κρήτη (Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 50% ) Χρώμα βαθύ πορφυρό, εντυπωσιακό μπουκέτο αρωμάτων με έντονη την παρουσία κόκκινων φρούτων μοσχοκάρυδου και βανίλιας. Στόμα βελούδινο, στρογγυλό με πλούσιο καλό δομημένο σώμα και μακρό επίγευση.

45,00

ΚΟΚΚΙΝΟΜΥΛΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

Π.Γ.Ε. Αρκαδία (Merlot 100%) Βαθύ κόκκινο χρώμα με πλούσια βελούδινη γεύση. Αρωματικά εμφανίζει ώριμα κόκκινα φρούτα με τη διακριτική παρουσία βανίλιας και σοκολάτας. Πολύ μαλακές τανίνες με μεγάλο γευστικό τελείωμα.

50,00

ΑΒΑΤΟΝ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

(Μαυρούδι, Μαυροτράγανο, Λημνιό)Το κρασί παλιαώνει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Διαθέτει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα, σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών με ώριμα μαύρα φρούτα (βατόμουρο), σταφίδα, καφέ και κακάο.

49,00

AGLIANICO ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ

Αρχαία ελληνική ποικιλία με βαθυκόκκινο ρουμπινί χρώμα. Καλοσχηματισμένη σύνθεση αρωμάτων όπου τα γλυκά μπαχαρικά, η κανέλα, το γαρύφαλλο, συνδυάζονται αρμονικά με αρώματα μαύρων φρούτων. Μέτριο σώμα, με στρογγυλές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα.

MV ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ

Λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα με σύνθετο μπουκέτο ωρίμων κόκκινων και μαύρων φρούτων, αποξηραμένου δαμάσκηνου και σύκου, μέλι πεύκου, καφέ και κακάο, καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ευγενικές τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα, άφθονο φρούτο, σύνθετη επίγευση.

SYRAH ΠΑΤΕΡΙΑΝΑΚΗΣ

Βαθύ πορφυρό χρώμα µε ρουμπινί ανταύγειες που συνοδεύονται από αρώματα κόκκινων φρούτων, σοκολάτα και καφέ. Γεµάτο στόμα με πικάντικες και φρουτώδες νότες επίγευσεις.

ΑΔΟΛΗ ΓΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Cabernet Sauvignon 100% Χαρακτηρίζεται από πορτοκαλόχρουν χρώμα με ιώδεις ανταύγειες και κυρίαρχα τα αρώματα φράουλας, μύρτιλου και βύσσινου σε φόντο γιαουρτιού, που οδηγούν στην αίσθηση ενός φρουτοχυμού στο στόμα, με γλύκα στην αρχή που ισορροπεί με την οξύτητα στο τελείωμα.

20,00

NOSTOS PINK ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

Π.Γ.Ε. Χανιά (Grenache Rouge, Syrah, Ρωμέικο) Χρώμα τριανταφυλλένιο. Μύτη με άρωμα καραμέλας φράουλας, γρεναδίνης και τριαντάφυλου. Γεύση απαλή με τρυφερή οξύτητα και αίσθηση γλύκας στην επίγευση.

18,00

ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ SEMELI

Παράγεται από Αγιωργίτικο που καλλιεργείται σε υψόμετρο 600 μ. Έχει ζωηρό κερασοκόκκινο χρώμα και αρώματα ώριμων, γλυκών φρούτων και σοκολάτας γάλακτος. Στο στόμα αφήνει απαλή αίσθηση γλυκύτητας και φρεσκάδας συγχρόνως με πυκνά αρώματα κερασιών.

15,00

ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

Η μαυροδάφνη είναι ένα μαυριδερό, σχεδόν αδιαφανές κρασί με ένα σκούρο καφέ καθρεπτίζον χρώμα. Παρουσιάζει αρώματα και γεύσεις από ξερά σύκα, καραμέλα, σοκολάτα, καφέ, σταφίδες και δαμάσκηνα. (187 ml)

3,50

ΜΟΣΧΑΤΟ ΛΗΜΝΟΥ

Λευκός γλυκός οίνος από τη χαρισματική ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Πληθωρική γεύση φρούτων, λουλουδιών, μελιού και σταφίδας (187 ml)

3,50

ΕΥΦΟΡΙΑ ΝΤΟΥΡΑΚΗΣ (ΛΙΑΣΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ)

Ένας φυσικώς γλυκύς οίνος που συμπυκνώνει αρώματα λουλουδιών και αποξηραμένων φρούτων με μοναδική ένταση. (40 ml)

5,00

AMALIA BRUT ΤΣΕΛΕΠΟΥ

(Μοσχοφίλερο 100%) Κομψό αφρώδες κρασί με ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα και λεπτές φυσαλίδες με ένταση και αντοχή στο χρόνο. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα τριαντάφυλλου και μελιού με φόντο γοητευτικές ευωδιές ζύμης.

35,00

BIANCO NERO ΤΣΙΛΙΛΗΣ

187 ml Το λευκό αφρώδες κρασί της γκάμας παράγεται από σταφύλια της αρωματικής ποικιλίας Μοσχάτο Αμβούργου και χαρακτηρίζεται από λουλουδάτα αρώματα τραντάφυλλου και λεμονανθών, φρουτώδη αρώματα ροδάκινου και μανταρινιού, αφήνοντας μια αίσθηση λευκού τσαγιού. Δροσερό και σπιρτόζικο καταναλώνεται ευχάριστα μόνο του, με φρούτα, ή fingerfood και κρεμώση γλυκά.

8,00

red and white wines from Greek producers / λευκά και κοκκινα κρασιά Ελλήνων παραγωγών Χρυσόστομος Χανιά
Μεγάλη ποικιλία κρασιών Ελλήνων οινοποιών / Great variety of wines of Greek wine producers